Tricolorul nr 1245 vineri 20 iunie

din 18 Dec 2017


Adauga la Favorite

Seteaza pagina ca homepage

Contact


News Alert:

unguri

Cine va apăra România împotriva ofensivei hungariste din Parlamentul European? Rapandulele ale lui Victor Ponta, Crin Antonescu, Dan Voiculescu, Ion Iliescu şi Marian Vanghelie? Huooo! La Jilava cu toţi nenorociţii ăştia!


În absenÅ£a Tribunului Vadim,

europarlamentarii români au tăcut ca morÅ£ii...

 

TökeÅŸ atacă „Trianonul“

cu popularii europeni

 

Europarlamentarul FIDESZ predică despre unificarea naÅ£iunii maghiare în Parlamentul European.

Reales europarlamentar pe listele FIDESZ (Ungaria), Laszlo TökeÅŸ îÅŸi face noi calcule, mutîndu-ÅŸi discursul privind unificarea naÅ£iunii maghiare la popularii europeni (PPE). Într-o declaraÅ£ie de presă dată publicităţii cu mai mult de o săptămînă în urmă, Tökes „dirijează“ Ziua ApartenenÅ£ei NaÅ£ionale către Parlamentul European (PE) pentru a ajunge la... Trianon. „În virtutea actualităţii politice europene, mesajul din acest an al Zilei ApartenenÅ£ei NaÅ£ionale poate fi formulat astfel din Parlamentul European. E grăitor faptul că aniversarea din 2014 a Păcii de la Trianon (1920) coincide cu ziua constituirii nou-alesului Parlament European. Alcătuirea celei mai mari facÅ£iuni parlamentare, grupul deputaÅ£ilor Partidului Popular European, se referă la coagularea forÅ£elor creÅŸtin-naÅ£ionale din Europa. Ca parte a acestui proces, puterea numerică a delegaÅ£iilor populare din Ungaria (12 membri) ÅŸi România (15 membri) arată spre o coagulare a acestor forÅ£e ÅŸi în plan naÅ£ional, ca semn al determinării partidelor cu pricina în sensul unificării lor“, afirmă TökeÅŸ. Imediat, europarlamentarul ajunge ÅŸi la unificarea peste graniÅ£e a naÅ£iunii maghiare.

 „Å¢ara-Mamă“ ÅŸi fiii rătăcitori

„În acelaÅŸi timp, în luarea de poziÅ£ie emisă cu ocazia Zilei ApartenenÅ£ei NaÅ£ionale, delegaÅ£ia populară maghiară, condusă de Gyürk Andras, a numit drept «staÅ£ie importantă» în unificarea peste graniÅ£e a naÅ£iunii următorul aspect: că «după aproape 100 de ani, reprezentanÅ£ii Ţării-Mamă ÅŸi ai maghiarilor din Slovacia, Ucraina, Transilvania ÅŸi Voivodina pot lucra din nou în acelaÅŸi Parlament». Numărul acestora, incluzîndu-i aici pe deputaÅ£ii aleÅŸi în România ÅŸi Slovacia, se ridică la 16“, calculează TökeÅŸ. Calcule care au ca punct final interesele naÅ£ionale maghiare. „Theodor Stolojan (n.r. - ÅŸeful delegaÅ£iei popularilor români) a luat poziÅ£ie în sprijinul susÅ£inerii ÅŸi favorizării cetăţenilor români ÅŸi României. La fel, Guvernul de coaliÅ£ie Fidesz-KDNP ÅŸi reprezentanÅ£a noastră de dincolo de graniÅ£e au drept provocare principală valorificarea intereselor naÅ£ionale maghiare. Planurile noastre se întîlnesc în acest punct, în cadrul unităţii ÅŸi diversităţii Europei“, susÅ£ine TökeÅŸ. El încheie îndemnînd comunităţile de maghiari cum să caute ÅŸi să urmeze drumul „apartenenÅ£ei naÅ£ionale“. „Ungaria ÅŸi România arată un exemplu comunităţilor noastre maghiare împărÅ£ite, ÅŸi anume despre cum se poate ca, fie ÅŸi în condiÅ£iile separării lor de acasă, drumul direcÅ£ionat al «apartenenÅ£ei naÅ£ionale» să fie căutat ÅŸi urmat“, mai afirmă TökeÅŸ.

„Icoana vie“, lăsată fără decoraÅ£ie

În noiembrie anul trecut, membrii Consiliului de Onoare al Ordinului „Steaua României“ au decis să propună preÅŸedintelui Traian Băsescu retragerea Ordinului NaÅ£ional „Steaua României“ în grad de Cavaler acordat lui TökeÅŸ în 2009, la împlinirea a 20 de ani de la RevoluÅ£ie. Propunerea venea după ce, în iulie 2013, TökeÅŸ i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, la lucrările Universităţii de Vară „Balvanyos“, ca, împreună cu Guvernul pe care îl conduce, să construiască „un sistem de cooperare naÅ£ională“, astfel încît să ofere „protectorat“ Transilvaniei, „aÅŸa cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud“. Hotărîrea Consiliului de Onoare al Ordinului „Steaua României“ a fost atacată în instanţă, europarlamentarul predînd Bisericii Reformate din TimiÅŸoara medalia ÅŸi ordinul prin care i-a fost conferită. În acest context, TökeÅŸ a dat publicităţii un comunicat în care susÅ£ine că mai mulÅ£i membri ai Congresului american i-au cerut, printr-o scrisoare comună, secretarului de Stat John Kerry să intervină pe lîngă Guvernul României ÅŸi pe lîngă preÅŸedintele Traian Băsescu în cazul TökeÅŸ Laszlo. În comunicat sînt oferite citate din scrisoarea congresmanilor americani, conform cărora „România trebuie încurajată în respectarea ÅŸi păstrarea vie a unei icoane ca TökeÅŸ Laszlo ÅŸi nu în ÅŸtirbirea moÅŸtenirii anticomuniste a unui asemenea simbol ÅŸi a realizărilor RevoluÅ£iei din 1989“. În favoarea sa, TökeÅŸ îl mai citează în comunicat ÅŸi pe un fost europarlamentar, Michl Ebner, „reprezentant de marcă al autonomiei din Tirolul de Sud“, care susÅ£ine că „a ameninÅ£a, din această cauză, cu retragerea Ordinului «Steaua României» înseamnă nu doar ignorarea grosolană a spiritului epocii actuale ÅŸi a valorilor europene… dar înseamnă ÅŸi o identificare cu faptele lui CeauÅŸescu ÅŸi o negare a tuturor celor pe care pastorul TökeÅŸ le-a făcut în timpul RevoluÅ£iei pentru Å£ara lui“. 

GABRIELA ANTONIU („Jurnalul NaÅ£ional“)

Share |

Articol vizualizat de 4590 ori

Afisari

16 Iun 2014

Comenteaza acest articolTrebuie sa fiti logat pentru a comenta acest articol.